Pooblaščeni uvoznik in distributer za ročne lutke living-puppets® in Kumquats®

Velike, mimične ročne lutke iz spletne trgovine https://rocnelutke.si so predstavnice lutk, ki so podobne ljudem. Imajo roke, noge, oči, nos in ušesa. Imajo tudi snemljiva oblačila. Lutke in oblačila se lahko perejo na 30 stopinj v pralnem stroju ali ročno. Primerna so za igro, učenje, terapije in tudi za različne lutkovne igre. Tokrat vam predstavljamo ročne lutke Sončnica, Mali Emil, Gaber, Duh in Alica.  Takšne ročne lutke imenujemo mimične ročne lutke.

Te ročne lutke so izdelane iz trpežnih materialov. Proizvajalci Living-Puppets in Kumquats dokazujejo svojo kvaliteto z uporabo lutk v vrtcih in šolah, kjer je uporaba intenzivnejša kot doma. Garancija na izdelke, kupljene v spletni trgovini rocnelutke.si traja 1 leto. Za lutke proizvajalca Kumquats velja garancija 5 let.

Uporabnik (lutkar) lahko lutke uporablja na različne načine. Pri manjših ročnih lutkah (do 35cm) lahko roke premikamo s paličico ali pa z našimi rokami. Odprtina v zatilju je primerna za manjše dlani.

ročne lutke kiving-puppets

Manjša mimična lutka iz skupine Living-Puppets vila Sončnica spada med manjše predstavnike ročnih lutk, ki so podobne ljudem. Izdelana je iz mehke tkanine. Zato je primerna tudi za najmlajše. Lahko se uporabi kot ninica, igrača ali pripomoček za učenje ali terapije.

Srednje velika mimična lutka lutka iz skupine Living-Puppets Mali Emil spada med manjše predstavnike ročnih lutk, ki so podobne ljudem. Emil je kot manjšak kopija Emila, ki spada med lutke do 65 cm. Mali Emil je izdelan iz mehke tkanine. Zato je primeren tudi za najmlajše. Lahko se uporabi kot ninica, igrača ali pripomoček za učenje ali terapije.

Lutka iz skupine Living-Puppets Duhec spada med večje ročne lutke, ki so podobne ljudem. Duhec spada med lutke velikosti do 65 cm. Od drugih velikih ročnih lutk se razlikuje po tem, da nima nog. Roka lutkarja se v glavo lutke vtakne iz spodnje strani. Roke ročne lutke se lahko premikajo. Je zelo mehka ročna lutka in je primerna kot igrača ali pripomoček za učenje ali terapije.

Lutka iz skupine Living-Puppets Gaber spada med večje ročne lutke, ki so podobne ljudem. Gaber spada med lutke velikosti do 65 cm. Ima vse značilnosti ljudi. Ima roke in noge, ušesa, oči nos in usta. Primerna je za osebe z velikimi dlanmi. Enostavno premikanje ust in rok omogočajo velike odprtine v zadnjem delu glave in v rokavih ročne lutke. Roke ročne lutke se lahko premikajo. Je zelo mehka ročna lutka in je primerna kot igrača ali pripomoček za učenje ali terapije.

Ročna lutka iz skupine Kumquats, Alica spada med večje ročne lutke, ki so podobne ljudem. Alica spada med lutke velikosti do 65 cm. Ima vse značilnosti ljudi. Ima roke in noge, ušesa, oči nos in usta. Primerna je za osebe z velikimi dlanmi. Enostavno premikanje ust in rok omogočajo velike odprtine v zadnjem delu glave in v rokavih ročne lutke. Roke ročne lutke se lahko premikajo. Je zelo mehka ročna lutka in je primerna kot igrača ali pripomoček za učenje ali terapije.

Kako pa lutke izgledajo v delu, pa si lahko ogledate na spodnjih povezavah:
Lucija Ćirovič in ročne lutke: https://rocnelutke.si/lucija-cirovic/


Babica in Erik: https://rocnelutke.si/babica-in-erik/