Pooblaščeni uvoznik in distributer za ročne lutke living-puppets® in Kumquats®

Ročne lutke

Starši, stari starši in vsi, ki se ukvarjajo z razvojem otrok in ki spremljajo otroka od rojstva naprej, se zavedamo, da je razvoj otroka zelo zanimiv proces. Ob rojstvu starši otroku podarijo lutko, igračo, ninico ali nekaj podobnega, kar daje otroku občutek mehkobe topline in varnosti. Zelo je pomembno, da ima otrok ob sebi znan vonj, ki ga pomiri in da se počuti varnega.

Igrače so lahko raznolike. Pomembno je, da so primerne za starost, v katerem je otrok. Ročne lutke, ki jih lahko kupite na www.rocnelutke.si so primerne od 0-99 let starosti. Za to so primerne tudi za novorojenčke.

Otrok se v času razvoja nenehno srečuje z lutkami. Če ne prej, se bo zagotovo srečal ob pogledu na tv ekran in v vrtcu. Ročne lutke imajo eno veliko prednost. Lahko jih opravljamo s prsti in dlanjo. Premikamo lahko usta, glavo in roke.Oglejte si v prispevku tukaj.

Igra ali učenje

Ročne lutke so bile dolgo nazaj uporabljene le za igro. Danes jih pedagogi uporabljajo pri vzgoji in učenju otrok. Otrok sprejme lutko kot igračo in se z njo igra, pogovarja in ustvarja. Otrok skozi igro z ročno lutko lahko izrazi svoje mnenje. Lutke so zelo močne pri neverbalni obliki komuniciranja.

V reviji Didakta 185 iz leta 2015-2016 navajajo, da je igranje lutk v otrokovem razvoju dober način, da se otrok začne zavedati dogajanja okoli sebe. V igri z lutko se preizkuša in ohranja ali vzpostavlja ravnovesje med seboj in svetom.

Otrok ima veliko možnosti za igro z lutkami:

  • igre, v katerih otrok sam igra;
  • igre, v katerih je otrok aktiven gledalec in delno prispeva k razvoju igre;
  • igre, ki spodbujajo fantazijo in domiselnost;
  • igre, ki usmerjajo v reševanje problemov.

Ročna lutka oživi takoj, ko jo primemo v roke. Kot animator, pedagog, starš ali kot oseba, ki upravlja lutko mora lutki posvetiti vso svojo pozornost. Lutka mora oživeti na pristen način. Lutkar mora poznati lutko in njene zmožnosti. Prav tako mora biti komunikacija z otrokom ločena. Otroku z lutko omogočamo manj agresivno in avtoritativno komunikacijo.

V trgovini rocnelutke.si omogočamo nakup preko spleta. Trenutna situacija ne omogoča preizkusa ročne lutke v živo. Zato smo vedno na voljo našim strankam, da svetujemo kakšna lutka bi lahko bila primerna.

ročne lutke kumquats