Pooblaščeni uvoznik in distributer za ročne lutke living-puppets® in Kumquats®

Ročne lutke Kumquats®

Ročne lutke Kumqats spadajo med velike ročne lutke. Primerne so za otroke od 4. leta naprej. Zgornje starostne meje za uporabno ročnih lutk ni. Upravljanje teh lutk je zelo enostavno. Lutkar lahko z rokami premika glavo, jezik, usta in roke ročne lutke. Lutke so oblečene v različna oblačila, ki se lahko odstranijo in perejo na pri temperaturi do 30°, tudi v pralnem stroju. Obuvala se pri ročnih lutkah Kumquats ne morejo odstraniti. 

Uporabna vrednost ročnih lutk:

 

Ročne lutke Kumquats uspešno uporabljajo logopedi, vzgojitelji, učitelji, zdravniki vseh vrst, fotografi, policija, gasilci ter vsi, ki imajo kaj opravka z otroki.

Upravljanje lutk Kumquats se nekoliko razlikujejo od ostalih. Ročna lutka ima na spodnji strani ust nameščen pašček, ki olajša premikanje ust.

Premikanje jezika je tako kot pri vseh ostalih velikih ročnih lutkah zelo uporabno pri učenju izgovorjave črk pri logopedu. Premikanje jezika pri ročnih lutkah je prav tako uporabno pri osebah, ki imajo zaradi različnih možganskih poškodb težave z govorom.

Uporaba ročnih lutk v domovih za ostarele:

 

V Nemčiji, Avstriji, Švici in tudi drugod po evropi se ročne lutke Kumquats uporabljajo v domovih za ostarele. Uporaba ročnih lutk se je izkazala kot zelo dober pripomoček za terapevte, pri komunikaciji in razlagi dementni osebi. Uporaba ročnih lutkje vsestranska.

Pomagajo pri premagovanju strahu, osamljenosti in drugi komunikaciji. Uporabo ročne lutke Kumquats si lahko ogledate v posnetku, kjer predavateljica in terapevtka Katja Krebs predstavi delo z ročno lutko.

Čiščenje in negovanje ročnih lutk:

 

Negovanje ročnih lutk je zelo enostavno. Peremo jih lahko v pralnem stroju, slečene, skupaj z oblačili na 30°, ker so oči ročnih lutk zelo občutljive na praske svetujemo, da pred pranjem vstavite lutko v prevleko vzglavnika. S tem preprečite, da bi se oči popraskale med pranjem. Uporabite najmanjše število vrtljajev centrifuge. Ročne lutke ne sušite v sušilnem stroju. Če boste ročno lutko sušili v sušilnem stroju, se lahko zgodi, da boste dobili pomanjšano ročno lutko. Ročno lutko sušite na svežem zraku, Uporabite lahko tudi fen. Sušite tako dolgo, dokler tkanina (žamet) ne postane ponovno mehak in svetleč. Lase skrtačite in posušite s fenom. Krtače in fena ne uporabljajte pri lutkah s kodrastimi lasmi.

ročne lutke kumquats