Pooblaščeni uvoznik in distributer za ročne lutke living-puppets® in Kumquats®

Pogoji poslovanja

  Splošni pogoji spletne trgovine ROCNELUTKE.SI so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

  Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine ROCNELUTKE.SI pravice in obveznosti uporabnika in trgovine, ter urejajo poslovni odnos med rocnelutke.si in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa v trgovin.

  Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

  Spletno trgovino www.rocnelutke.si upravlja podjetje Aleksander Onišak s.p.

  Podatki podjetja so sledeči:
  Polno ime:Amicotrans, prevajanje in ostalo Aleksander Onišak s.p.
  Kratko ime: Aleksander Onišak s.p.
  Naslov: Cesta proletarskih brigad 59, 2000 Maribor
  Transakcijski račun: SI56 6100 0001 4867 925 (odprt 5.9.2016, DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
  Matična številka: 3501965000
  Davčna številka: SI19178786
  Paypal naslov: info(@) rocnelutke.si
  E-pošta: info(@) rocnelutke.si
  Telefon: +386 (0)71 245 149

  Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 11.3.2009.

  Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.rocnelutke.si (v nadaljevanju: rocnelutke.si) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo preko interneta in takšen način poslovanja. Pogoji obravnavajo delovanje rocnelutke.si, ter poslovni odnos med Aleksander Onišak s.p. (v nadaljevanju rocnelutke.si), registriranimi uporabniki (v nadaljevanju: uporabniki) in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci).

  Splošno od rocnelutke.si

  Spletna trgovina rocnelutke.si je namenjena prodaji izdelkov ročne lutke.

  Delovni čas

  Delovni čas spletne trgovine je 24 ur na dan in 7 dni v tednu.

  rocnelutke.si je spletna trgovina, s katero upravlja podjetje Aleksander Onišak s.p., v nadalnjem besedilu “prodajalec”. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. Ob registraciji na spletno stran spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Člani spletne trgovine imajo dostop do posebnih ugodnosti kot so Akcijska ponudba in posebna ponudba. Vsi zasebni podatki bodo strogo varovani.

  Trgovec si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletnem mestu rocnelutke.si kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete Pogoje poslovanja.

  Dostopnost informacij

  Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
  • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
  • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
  • način plačila in dostave,
  • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

  Ponudba in izvor

  Ponudba na spletni trgovini rocnelutke.si se lahko v določenih primerih zaradi narave poslovanja dnevno spreminjajo. Vse cene so končne, razen če je izrecno napisano drugače. Podjetje Aleksander Onišak s.p. davčni zavezanec. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s paypal, direktnim nakazilom ali plačilom po povzetju.

  Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

  Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektrinsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca

  Akcije – Znižane cene

  Popusti se med seboj ne seštevajo, v kolikor v pogojih akcije ni navedeno drugače. Pri vsakem nakupu je možno uporabiti eno promocijsko kodo. Pri nakupu artiklov v akciji ne velja brezplačna poštnina – v kolikor ni določeno drugače.

  Akcija ob vpisu v bazo za mailing: Uporabnik prejme ob vpisu mail s kodo popusta 10%. Popust se obračuna na koncu nakupa na celotni nakup. Dostava ni predmet popusta. Popust velja do preklica.

  Kupon OKTOBER15 velja od 30.9.2023 do 1.11.2023. Ob nakupu se prizna 15% popust. Kupon se ne sešteva z ostalimi popusti

  Akcija POŠASTKE -12% velja od 11.6.2023 do 1.7.2023 oziroma do razprodaje zalog.

  Akcija POŠASTKE -15% velja od 8.10.2021 do 15.10.2021 oziroma do razprodaje zalog.

  Akcija LUTKE10, tarja od 13.11.2021 oziroma do razprodaje zalog. Vsak kupec lahko uporabi neomejeno kuponov v vrednosti 10% nakupa. Dostava ni predmet popusta.

  Kupon – koda LUTKA5 je objavljena ob prejetem SMS če nakup ni zaključen. Popust 5% za nakup.

  KUPON “MAJ12” VELJA ZA 12% POPUST ZA NAROČILA IZVEDENA OD 16.5.2024 DO 31.5.2024. VELJA LE ZA IZDELKE NA ZALOGI!

  Slikovni material in grafika

  Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih

  Cene

  Vse cene v spletni trgovini so navedene v EUR in vsebujejo DDV. Podjetje Aleksander Onišak s.p. je davčni zavezanec.
  Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Ponudba velja do preklica.
  Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

  Spletne cene so vse cene v spletni trgovini in veljajo za spletno prodajo.

  Znižana cena je cena katero oblikuje rocnelutke.si in velja izključno pri nakupu in naročilu preko spletne trgovine www.rocnelutke.si. Cena brez popusta je v tem primeru prečrtana in je neobvezujoča priporočena MPC z ddv artikla podana s strani proizvajalca. Veljavna znižana cena je odebeljena in v drugačni barvi.

  Način plačila

  -Plačilo po povzetju
  Kupec plača dostavljavcu z gotovino, ko le-ta dostavi naročeno blago na kupčev naslov. Poleg stroška naročenega blaga je kupec dolžan poravnati tudi strošek pošiljanja, ki znaša vsaj 4,99€ za eno pošiljko, razen v primeru, kadar je to drugače navedeno v opisu artikla. Kupec je dolžan plačati stroške transakcije pri plačilu ob povzetju, ki jih zaračuna dostavljalec.
  -Po predračunu na transakcijski račun prodajalca
  Blago lahko poravnate po predračunu na transakcijski račun trgovca oz. prodajalca.

  Stroški poštnine

  Prodajalec je dolžan na podlagi naročila presoditi in zagotoviti čim nižje stroške pošiljanja.
  Kupec je dolžan poravnati še stroške pošiljanja in stroške transakcije pri plačilu ob prevzemu blaga razen v primerih:
  – pri naročilu posameznih artiklov, ki imajo poleg opisa opombo: »poštnina vključena v ceno« ali »brezplačna dostava«,
  – v primeru, da je bilo predhodno drugače dogovorjeno med kupcem in prodajalcem,
  – v primeru, da želi kupec poravnati stroške pošiljanja po predračunu skupaj z računom za naročeno blago.

  Višina poštnine in opis se nahaja na povezavi poštnina.

  Naročilo blaga

  Kupec lahko želeno blago naroči po telefonu, elektronski pošti ali internetu preko spletne trgovine.
  Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko pošljete po elektronski pošti ali telefonu.
  Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri podjetju Aleksander Onišak s.p. kupec lahko dostopa do pogodbe po vnaprejšnji poizvedbi preko elektronske pošte.

  Postopek nakupna in naročila

  Pred začetkom naročila se mora obiskovalec spletne trgovine registrirati kot uporabnik.
  Po registraciji lahko uporabnik začne postopek naročila.
  Koraki nakupa:
  1.korak: Kupec med ponudbo spletne prodajalne izbere želene artikle in količino slednjih, nato klikne gumb dodaj v košarico. Prikaže se vam povzetek vašega naročila, kliknite zaključi z nakupovanjem, nato vpišite vaše uporabniško ime in geslo, ali se registrirajte. Na to izberite želeni način dostave, kliknite nadaljuj izberite način plačila in potrdite naročilo.
  2.korak:Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
  3.korak: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko prodajalec naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ob potrditvi naročila trgovec obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

  Preklic naročila

  Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku 2 ur po oddaji naročila po elektronski pošti ali telefonu.
  – V elektronskem sporočilu obvezno navedite navesti naslednje podatke:
  – V naslovu sporočila: Preklic naročila
  – V vsebini sporočila: a) ime izdelka b) ime in priimek kupca c) naslov kupca

  Dostava blaga

  Če je blago na zalogi trgovec v roku nekaj delovnih dni (do največ 5 delovnih dni) blago primerno zapakira in odpošlje paket naslovniku. Poleg blaga kupec prejme tudi račun. V kolikor stranka ne prejme račun v fizični obliki s pošiljko, se stranki pošlje račun v elektronski obliki na njen e-naslov.
  V izrednih primerih, ko blago ne bo dobavljivo v določenem predpisanem roku bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti ali telefonu.
  Dostava se izvaja preko GLS ali Pošta Slovenije.
  Dostava velja za področje Slovenije. Za hitrejšo dostavo ali dostavo izven države Slovenije se je potrebno dogovoriti po telefonu oziroma elektronski pošti.

  Osebni prevzem

  Osebni prevzem blaga je možen med 30.11.2021 in 25.12.2021 na Kardeljeva cesta 77, 2000 Maribor po predhodnem dogovoru. Za osebni dogovor o osebnem prevzemu smo vam na voljo na 051 630 589 ali (0)71 245 149 in preko enaslova: info@rocnelutke.si .

  Pravica do odstopa od pogodbe

  V skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko stranka v 14-ih dneh od prevzema izdelka podjetju sporoči, (na kontaktni e-naslov: info(@)golballz.eu) da odstopa od pogodbe ali naročila , ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (strošek poštnine plača kupec). Blago mora potrošnik vrniti prodajalcu najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu. Priporočamo, da nas pred vračilom obvestite na elektronski naslov ali nas pokličite na telefonsko številko, da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila.
  Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
  Opis pravice do odstopa od pogodbe skladno s 43. Č členom oziroma obvestilo, če te pravice nima-v primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

  POZOR! Možnost odstopa od pogodbe NE velja za pravne osebe. Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. V primeru, da je ugotovljeno, da je nastala fizična poškodba na blagu, da se količina ne ujema je kupec dolžan poravnati nastalo škodo.
  Odstop od pogodbe ne pride v poštev v naslednjih primerih:
  – če je blago poškodovano, umazano ali pa so vidni sledovi uporabe (fizične poškodbe, stik s tekočino),
  – v kolikor aparat ali programska oprema vsebuje uporabnikove podatke, slike, nastavitve,
  – v kolikor je uničena, umazana ali manjkajoča dodatna oprema, navodila, pripadajoča programska oprema (ali pa je prelomljen varnostni pečat), garancijski list,
  Potrošnik lahko pred končno oddajo naročila preveri pravilnosti naročila, kjer je omogočen celoten pregled naročila vključno s količino in ceno ter možnostjo popravka morebitnih napak. Šele s potrditvijo te izbire bo naročilo dejansko oddano.

  Zloraba nakupa

  Po opravljenem naročilu kupec prejme obvestilo na vpisano elektronsko pošto. Naročilo je v tem primeru sprejeto v čakalno vrsto. Kupec ima v roku do odpošiljanja blaga pravico do odstopa od pogodbe na daljavo (naročilo je potrebno preklicati po elektronski pošti na naslov info(@)rocnelutke.si). Obvezno je potrebno dopisati številko naročila. Elektronski naslov s katerega opravljate preklic naročila, se mora ujemati z elektronskim naslovom, ki je uporabljen pri potrditvi nakupa. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo.Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

  Varnost nakupa

  Pri registraciji na rocnelutke.si se podatki zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika po Zakonu o varovanju osebnih podatkov. rocnelutke.si se zavezuje, da bo te podatke skrbno in varno hranila za namen nemotene izvedbe naročil oziroma personalizirano sestavo ponudbe, statistično analizo in za namene izboljšanja delovanja spletne trgovine in storitev. V e-novicah je vključena tudi ekskluzivna ponudba, ki je namenjena samo prijavljenim.

  Vračilo kupnine

  Če je kupec od naročila ali pogodbe odstopil skladno s pogoji za odstop, mu je prodajalec dolžan vrniti vplačano kupnino preko TRR v najkasneje 14 dneh po prejemu artiklov. Gotovinskih vračil ne izvajamo.

  Garancija

  Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira prodajalca, ki bo zagotovil ažurno informacijo.
  Garancija velja le za “skrite” napake, ki nastanejo brez vpliva uporabnika.
  Garancija ne velja, če prodajalec ugotovi, da je prišlo do mehanske poškodbe ali stika s tekočino.
  Izdelek se zamenja z novim v primeru, da je
  Izdelek bo posredovan na pooblaščeni servis, kjer bodo ustrezno odpravili nastale napake. Ob vsakem izdelku oz. garancijskem listu je naveden naslov pooblaščenega servisa.

  Prijava na novice

  Spletna trgovina Rocnelutke.si s pomočjo popup prikazovalnikov nagovarja vse obiskovalce spletne strani, da se lahko prijavijo na novice. Mail, ki se vnese ob prijavi se avtomatsko prenesev mailchimp aplikacijo, katere lastnik je Aleksander Onišak. Pridobljeni maili se bodo uporabljali izključno za uporabo obveščanja o akcijah in informacijah iz sveta ročnih lutk in novice povezane s rocnelutke.si . Maili se bodo pošiljali izključno iz maila domene @rocnelutke.si.

  Varovanje osebnih podatkov

  Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Sklenjena nakupna pogodba bo shranjena v elektronski obliki pri Aleksander Onišak s.p. .
  Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
  Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
  Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

  Mnenja in komentarji uporabnikov

  Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
  Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.
  Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

  Reševanje sporov in pritožb

  Podjetje se bo trudilo vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo razrešiti v čim krajšem možnem času, pri tem pa bo spoštovalo zakonodajo (Zakon o varstvu potrošnikov) in se po najboljših močeh trudila doseči dogovor.

  Uporabnikom je na voljo več načinov kontaktiranja:

  • pisno na naslov Aleksander Onišak s.p.
  • ali preko mail: info(@)rocnelutke.si

  Postopek obravnave je zaupen. V kolikor dogovor ne bo mogoč je za spore pristojno stvarno sodišče v Mariboru.

  Podjetje Aleksander Onišak s.p. bo v petih delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo, in ga vseskozi obveščalo o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

  Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Aleksander Onišak s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

  Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

  Reklamacije v zvezi s kvaliteto ali izpeljavo same ponudbe se rešujejo med kupcem in Aleksander Onišak s.p. .

  Ekipa podjetja Aleksander Onišak s.p. (rocnelutke.si).